Welcome to Thailand and Merry Christmas!!

Dom orden mötte oss vänligt från Norwegian personalen på den sköna Dreamliner 787 som tagit oss hela vägen från Arlanda till Bangkoks flygplats. Skön flygning på 10 timmar i Premium class med god mat, champagne och underhållning. 
Väl framme väntade en lite drygt två timmars transfer till Hua Hin. Alla var lite småtrötta och klockan var nästan 04.00 på morgonen vilket innebar att vi hade en heldag att "hålla oss vakna till" Väl framme så var inte det så svårt. Ett skönt boende stod och väntade på oss även om dörren var låst när vi kom.. Flygningen tog 10 timmar men att sitta och vänta på att personalen skulle komma till resorten kändes lika lång. Lite drygt två timmar fick vi vänta och i det läget ville jag inget annat än att gå in genom dörrarna och installera oss. 
Dagen tillbringade vi vid poolen, åt en god lunch i resortens restaurang och hade det allmänt skönt. Vi köpte på oss lite frukost i minimarket, köpte kalla Leo och Singha, cocacola och cola zero. Somliga av av oss levde på vatten, vin och öl och andra på öl och cola zero. Med vår privata pool som vi delade med två andra hus, gick det ingen nöd på oss - at all!
Jag åt ingenting annat än thaimat när jag var där, det känns som allting annat, kan jag äta hemma. Efter två veckor så längtar man desto mer efter maten vi äter- oftast.Thailändarna är givetvis duktigast på sitt, dvs thaimat, som japanarna är med sin sushi. Aldrig har jag ätit så mycket god seafood, tiger prawns och kyckling i curry. Vilka råvaror!!! 
Lunchen bestod många gånger av en frukttallrik och en kall Singha. Med en termometer som drog sig upp över 30 grader dagligen gick det inte ner så mycket mer, kanske en Tom Yam goong soppa. Den smakrika soppan innehåller ingredienser som svamp, schalottenlök, räkor, galangal och chilifrukt. Sagolikt gott. Googlar du på soppan så hittar du många olika recept, gå gärna på de asiatiska sidorna så tror jag du hittar det bästa och de godaste!
 
Stranden bjöd på många fina dagar. Första stranden vi besökte var Anantasilavi upplevde den stranden alldeles för kort och smal, trång och inte alls som "Thailand". Jag hade förväntat mig annat så vi valde fortsättningsvis Hua Hin stranden, en 6-7 kilometer lång bred fin strand med massa aktiviteter att titta på - eller inte. Att bara ligga och njuta av vågorna och stänga av allting annat, det var oftast så det såg ut. 
Jonnah hittade en favorit sysselsättning på stranden - ridning. Efter en vecka i HuaHin valde hon att sitta upp på den fina hingsten. Att hon inte red tidigare hängde ihop med operationen hon gjorde en vecka innan vi åkte iväg. Men bättre sent än aldrig. Det blev ett par gånger på hästryggen och det var dom gångerna vi såg henne som gladast, förutom när vi racade med trehjuliga tuctucs på kvällarna.
Lite smakprov från vår resa till Thailand Hua Hin. Vi har ännu inte nått fram till nyårsafton men tänkte lägga upp resan på två inlägg. Vi börjar med den här. Ha nu en skön helg, prova soppan Tom Yam Goong och keep it simple i köket, det är fredag. Prova på en enkel förrätt om du har lust, lite torkad parmaskinka och en mogen honungsmelon, hur gott är inte det?? Trevlig helg!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oslofru
2015-01-09 @ 17:24:30
URL: http://www.oslofru.com

Ser fullkomligt underbart ut! <3




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0