Skogens guld med en köttbit, as simple as that

Det tog mig max 40 minuter att laga lördagens läckerheter; oxfilé med kantarellsås, frasig klyftpotatis och en fräsch sallad. Himmelskt gott, precis som familjen hade förväntat sig.
Efter en stormig dag på golfbanan så hade vi verkligen ingen ork att laga till något långkok. Med mellan 8-14 sekundmeter under fem timmar så kände åtminstone jag mig rätt urblåst. Förutsättningarna var lika för alla och den här gången räckte det inte ända fram till pokalen.
I vår boll gick vi två tjejer och två killar. Killarna skilde sig något gällande ålder och beteende. Den något äldre bet ihop och spelade 18 hål under tystnad medan den yngre spelade 18 hål under varierade humörsvängningar. Kastade han inte klubban i backen så släppte han den bara - i backen, var det riktigt illa så rullade han runt - i gräset. Vilken skön snubbe... Det var hans sätt att hantera sin ilska över taskigt spel. Sen spelade han större delen av rundan riktigt riktigt bra.
Tidigare i veckan spelade jag en annan golfrunda, Polis DM. Rundan gick på Vesterby golfbana.
Banan var jättefin, greenerna ligger något upphöjda så det blev lite fram och tillbaka med puttarna, men även där var det ju lika för alla. Jag kom trea i dambollen, bronspengen glänste i min hand.
Sen oss i mellan så behöver ju bara ni som läser min blogg få veta att det bara var tre spelare i dambollen. Så jag kom med andra ord sist.. men vi hade roligt ändå. Mellan två hål såg jag ett jakt torn de luxe. Ett torn med en skön men något sliten kontorsstol.
Förmodligen ganska blöt dyna då vädret rent generellt är ganska ostadigt så här års. Tyvärr stod Webers Kettle grill kall när vi kom i mål. What a waste. Så enkelt att bara grilla på några korvar och hamburgare en dag som denna. Behöver som sagt inte vara krångligt. Med tanke på att det även är paus efter nio hål nere vid den gula lilla stugan så kanske underlag skulle kunna finnas, halvvägs är man ju lite sugen. Keep it simple.

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0