En helg med mycket grill, sol och skön känsla

Det kändes som att helgen började redan på torsdagkvällen när Jonnah och jag bakade kärleksmums. Ett stort bakverk med mycket kärlek. Torsdagens middag bestod av många mumsar. Vi började planera helgen som innehöll både det ena och det andra. Hur som helst så hade vi bestämt oss för att grilla, både på vår terrass på fredagen och i Snäckevarp på lördagen.
Vad skiljer det åt då? På terrassen hemma istan blir det grill med elgrillen Weber Q1400 och på landet i Snäckevarp är det all in med kolgrillarna, 3 stycken Weber 57:or One Touch, en liten camping Weber Smokey Joe Premium 14" Det är lika roligt överallt. I fredags grillade vi på lite gott kött, oxfilé och ryggbiff och i all enkelhet en grönsallad till. Dottern ville ha ugnstekt potatis med rosmarin och flingsalt och självklart fick hon det.
Dottern hade lite ärenden på stan under lördagen så vi kom inte iväg till landet förrän vid 14.30. Det gjorde inte så mycket. Jag fick god tid på mig att inhandla det vi ville ha, och jag började med att åka bort till  www.allfisk.se. Sist jag var inne på allfisk var när jag skulle upp och grilla lax på gärdet, semifinalen till Grillmästarna 2014. www.webergrill.se/nyheter-fraan-weber/grillmastarna-2014/deltagarna.aspx alldeles för länge sedan med andra ord. Dagen till ära valde vi ut färsk lax och torsk, tanken var fiskspett med en fräsch kall sås till gjord på lätt creme fraiche, riven citronskal och lite nerklippt dill, salt och peppar och sen givetvis lite gott grillade grönsaker i form av spetspaprika och körsbärstomater på kvist. 
När vi fått upp lite värme på landet så laddade vi först upp med drink, popcorn och ett parti yatzy. Underbart skön känsla!
 
Vi avslutade kvällen med några yatzy matcher, en skön brasa och varsin irish coffeé. Jonnah fick varm choklad med vispgrädde.  Vi sover gudomligt gott på landet och vi väcktes på söndagen av strålande sol. Solen når inte så högt över trädtopparna men den är på god väg.Trots det fina vädret tände vi en brasa inomhus för att få till den extra mysiga värmen som sprider sig med elden. 
Det finns lite att göra på tomten men ibland är det skönt att bara ladda batterierna när vi är där. Inte alltid ha så många måsten liksom. Det kommer helger som är längre än den här, då ska vi måla husen, röja sly, göra oss av med alla buskar och annat som vi klippt ner. Nu ligger allt i en stor hög, men en sak är saker, den högen, den går ingenstans.. Högen, ska sanningen fram så är det faktiskt två högar, den längst bort är i stort sett bara massa taggbuskar i, otäcka långa taggar som tränger in i både händer och ben om man inte har dom rätta kläderna..
Man blir hungrig av att titta på allt jobb som väntar så vi laddade Weber Smokey Joe och grillade på några lunchkorvar innan vi åkte hem. Alltid lika gott att äta något utomhus så här års. Maken fixade till korvarna så dom blev rena konstverken, dom smakade faktiskt lite godare tack vare det.
En skön och roligt helg med mycket grill och inte var det krångligt heller. Keep it simple och ha det roligt!
   
 
Gunnel Peterson
2015-01-19 @ 16:32:23

Ni har det riktig härligt min lilla familj.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0