Från ett läge till ett annat...

Jag har en gång tidigare åkt ambulans och suttit i passagerarsätet, förra måndagen var det dags igen, 16 år senare. Den här gången handlade det om vår dotter.
Efter en natt med illamående, kräkningar, halsont och med tilltagande magont så började jag misstänka blindtarmen. Jag ringde 1177 och fick rådet att avvakta men om det försämrades så skulle vi åka in till sjukhuset. När det beslutet togs så kom inte dottern ur sängen och allt gick ganska fort.. Ambulans och med kompetent personal blev det rätta valet. Vi hamnade på akuten och prover togs, febern steg och dottern var allmänt risig. 
En del väntan och provtagning blev såsmåningom en övernattning på barnavdelningen. Först med vanlig dropp och senare dropp som ersatte maten hon inte fick äta. Vi blev skjutsade upp till ultraljud där det togs bilder. En person som satt med bilderna undrade hur länge hon haft ont i magen, sen inatt sa jag. Han blev förvånad och började prata om spräckt blindtarm och varfylld buk...herregud.
Det visade sig sen att hon hade en cysta på äggledaren. Inte alls ovanligt och oftast går dom obemärkt förbi.
 
Läkarteamet kom fram till att cystan den är godartad, sådant kan man tydligen se på formen och hur den beter sig. Då hon är ung så vill dom inte ta några risker med att cystan snor sig runt äggledaren så valet är att ta bort den.. Detta för att inte äventyra hennes framtid. Snor den sig runt kan det bli smärtsamt. 
Nu har det gått 1 1/2 vecka och nu är det dags.. Nya prover och belöningar. Imorgon är det en lättare operation men det är klart att det är pirrigt. 
Veckan som varit har bestått av att kurera sig från den infektionen som samtidigt satte sig på öron - näsa - hals.. Den infektionen satte käppar i hjulet för en tidigare operation förra veckan, narkosläkaren sa nej. Skönt att inga risker tas. Ta det lugnt och bli frisk var målet och där är vi nu.
Förbereda julen och äta mycket glass har varit ett bra sätt att kurera sig på. Imorgon är en annan dag, vi hörs om några dagar. 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
Anonym
2014-12-20 @ 21:26:50

Skönt att allt gått bra❤️

Svar: 👍 Ja.. Tack! Trevlig Helg!!
Annabell

Jennie
2014-12-20 @ 21:28:10

Glad för er skull att det gått bra.❤️

Svar: Tack Jennie ❤️👍😘
Annabell




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0