En tomte i buskagen

Ja ni minns den, bilden från i fredags, så himla skönt med helg!! Jag åkte ensam ut till landet till att börja med, familjen kom några timmar senare. Jag hann få upp en bra temperatur inomhus och grillen var verkligen laddad när dom knackade på dörren framåt 20 tiden.
Fredagkväll, keep it simple! Som jag sa i Weberintervjuvn för ganska länge sedan nu så är entrecote en bra fredags middag. Den går snabbt att grilla och du kan ha din middag på bordet inom 15 minuter om du lyckas förbereda lite tillbehör och tända grillen.
 
 
Vi gjorde det enkelt i fredags. En broccolibukett isärplockad i smått, lite tunt skuren rödlök, ett paket knaperstekt skivad bacon och vanlig salldsdressing, blanda ihop. Vill du spetsa till den lite så rostar du lite pinjenötter och har på straxt innan servering. Vi var helt enkelt nöjda med det, ingen sås, ingenting. Den goda grillsmaken satt som en smäck och den ville vi inte förstöra. Guva gott med grillat.. Hårt grillad entrecote, mycket smak och blodig till medium rare, då är den som bäst.
 
Landet innebar mycket höst/vinter jobb men det hindrade inte oss från att hitta färska kantareller och grilla på lite lunchkorvar framåt 2 tiden på lördag eftermiddagen. Vi använde oss av Webers minigrill, perfekt till lunchen. En weber på weber..
Fast vi är väl medvetna om att det blir mörkt ute väldigt tidigt så tyckte vi nog att det var lite väl tidigt när vi gick in 15.30 för att lägga på mera ved i brasan, ladda upp med lite yatzy och bara känna att man inte alltid behöver göra massa saker. Innan vi gick in placerade vi vår fina tomte i en av våra buskar framför huset, han fick lysa upp tillvaron lite för oss.
 Det var lika bra att förbereda middagen tyckte vi och skar upp några skivor fläskkarré. Det fick bli en mix grill då vi hade entrecote kvar sedan fredagen men det kändes som att det inte gjorde någonting. Fläskkarré kan ju också bli så supergott med lite goda kryddor och lite hårt grillat. Klyftpotatisar och en god sallad fick det bli till det, och en het tomatsalsa. Då jag inte hade några större framgångar iYatzy tidigare så blev det en retur match efter maten, som jag även där förlorade..
Men vad är väl en yatzy match?? Den kan ju vara alldeles, alldeles fantastiskt tursam..
Söndagen hade vi en del att göra men det som i görs idag får göras någon annan dag. Vi packade efter lunchen ihop och drog oss hemåt. Hejdå landet för den här gången. 
En del fördelar med den mörkare årstiden, det är något lättare att slå sig ner och inte göra - någonting. Ibland får man träna på hur det känns, det är lätt att alltid vara på väg.. Ladda batterierna, snart är det jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mia
2014-12-04 @ 15:49:20

underbar läsning, härligt ni har det på landet!
Och tack för tipset om att sätta minin på webern - ger bättre arbetshöjd, att jag inte tänkt på det...
KRAM

Svar: Ja det är verkligen en plats för återhämtning. Nytt jobb såg jag? Kul? Pirrigt? Nyttigt! Kram
Annabell

Gunnel Peterson
2014-12-04 @ 15:56:58

Ni verkade ha det härligt.Kram-

Svar: Ja det va riktigt skönt mamma!! Kramar
Annabell




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0