Vinnaren och vinnarna 2014

Grillmästarna är slut för den här säsongen. En tuff kamp i ett restaurangkök där ett helt nytt språk för deltagarna utom Robin dök upp..satte de tre finalisterna på prov ordentligt. Kycklingar och entrecote, "Beställs och fram, 15 minuter" Eller "beställs och fram, 7 minuter" Mina år på golvet som kypare eller som vi säger idag, servitris var inte lika komplicerat. Där beställde vi maten om vi ville ha lite "hold". Vi ville att varma köket skulle hålla den beställningen då man straxt innan varit hos kallskänken och beställt fram förrätten t.e.x. Såvida inte gästerna ville ha drink, då blev det bara beställt i luckorna. Fatta språket...
 
Köket/kallskänken synkade ihop om det var något som skulle ut samtidigt, jag kan hur som helst inte minnas att jag någonsin lämnade in en beställning och talade om för köket när jag ville ha ut maten i luckan..vare sig det var 2 rätter eller 102 rätter. Det förtroendet lämnade jag till köket, dom såg till att maten var klar samtidigt. Shit vad dom jobbade killarna, i ett kök. Lätt att stå utanför och vara kritisk men, ett restaurangkök grabbar? Vilka står och grillar i ett restaurang kök som amatör? Förmodligen bara ni. En av er åkte ut med buller och bång, det var inte helt självklart då alla lyckades bra och alla lyckades mindre bra med vissa saker.. Johan trodde jag skulle lägga sig på grillen när Christian sa att: -"Du kanske ska lägga på entrecoten - kanske" 3,5 minut till servering..Ojojoj Hur som helst så åkte Sveriges coolaste ungdomspastor ut efter den matchen, Christofer. Han log mest hela tiden och såg det mesta som positiva, svåra men inte omöjliga utmaningar, vilken inställning killen hade. Bedömningen sen, att leverera flest antal godkända tallrikar på ackord, jag vet inte, jag tror inte jag känner någon amatör grillare som utsätter sig för det. Det handlar mer om att chilla, grilla gott, köpa sina råvaror närproducerat eller i affären, ha trevligt och det viktigaste, ha roligt!!! Keep it simple. Endast två killar kvar på tävlingen och tillbaka till ladan.
 
2 timmar på sig med utmaningen mixed grill och stjärnkocken Jonas Borssén som gästjury och Per Ehrlund som kom tvåa i förra årets Grillmästarna. Jonas måtto är: "En riktig Grillmästare älskar att grilla och han gör det med bravur" Vad kan gå fel här? Här kunde ju egentligen vem som helst av oss från början åtta stå, haha, alla älskar att grilla och alla grillar med bravur, i alla fall på Gärdet och semifinalen. Nu stod det mellan Robin och Johan, duktiga grillare med olika förutsättningar. Robin smaksäker och Johan, grillsäker. Johan som annars är väldigt strukturerad blev stressad. Jag personligen tror inte så mycket på att det var finalen i sig som gjorde honom stressad. Jag tror mera på omständigheterna runt omkring som han inte lyckades stänga ute, som påverkade honom. Ingen klandrar honom, vem skulle kunna hålla fokus på grillning när man i dagarna fått beskedet att sin pappa är sjuk i cancer? Det är otroligt mycket och många tankar som far igenom huvudet hela tiden vare sig man vill eller inte. Det påverkade Johans utgång i finalen. han kanske inte hade vunnit ändå med han hade varit mera fokuserad. Nu knep Robin segern och blev korad till Grillmästare 2014!! Stort Grattis!!
 
Robin en cool sympatisk kille som just nu roar sig med 100.000:- på ett nytt konto och ser fram emot en cool resa till USA. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Vi ses snart på ett reunion party där vi alla åtta står som vinnare i Grillmästarna 2014!!
 
Keep up the good work alla, keep it simple, ha roligt så ses vi vid grillen och vid recepten framöver.
 
Mia Wallin
2014-08-07 @ 17:42:53

Tack för ett mkt bra blogginlägg!

Anonym
2014-08-07 @ 19:32:17

Bra skrivet, AnnBell!

Anonym
2014-08-07 @ 19:32:18

Bra skrivet, AnnBell!

Svar: Tack!!!
Annabell




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0