Gärdet 24 maj

Vinsten från kvaltävlingen i Norrköping tog mig till semifinalen vid Sjöhistoriska museét i Stockholm. Där fick jag med skillnad från kvaltävlingen välja helt själv vad jag skulle presentera och servera för juryn.Jag hade den rätten väldigt klart för mig vad det skulle vara.
Till Gärdet i Stockholm ville vi ta med vår keramik grill Big Green Egg http://www.biggreenegg.eu/se/
En helt galet bra skapelse med anor från Asien för att sedan utvecklas mer i USA.
Så fick det bli, en 80 kilo tung grill stuvades in i XC60 och fick sen transporteras under en veckas tid i skuffen fram till semifinalen.
Nu var det dags ordna fram råvaran.
Jag gick till min gamla arbetskollega sedan krogen, Lotta. Hon driver idag "AllFisk" i Linköping. http://www.allfisk.se/Allfisk/Hem.html
Hon plockade fram den bästa odlade laxfilén från Norge, skar upp 2 fantastiskt fina fileér och önskade mig lycka till. "Du får med dig två" sa Lotta, så har du en back up om något går fel.. Väl packeterade satte jag mig i bilen mot Stockholm. Då vi skulle vara på plats redan klockan 08.00 på morgonen så var idén smart att checka in på Scandic i Värtahamnen. Nära och bra läge inför seminfinalen vid Sjöhistoriska på söndagen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0