Pit stop i Skönero...

Ett riktigt schysst besök på Skönero kött resulterade i ett antal kilo kött, Pehr Ehrlunds egengjorda kryddmix, goda smakbitar av väl grillade köttdetaljer, god grillad ananas och smakfulla nektariner. Vilket toppbesök, tack Per!!
Väl hemma i fritidshuset i Snäckevarp startade vi upp med några pumpernickel toppade med lite gubbröra på, lite rödlök, finhackad gräslök och dill, klart att äta. Det blev som sagt en del kött och kvällen till ära grillade vi på Flat Iron Steak, välhängd fransyska som vi skar upp några goda bitar utav. Fransyskan skar vi sedan ner till ett par mindre bitar och på så sätt tar du bort ev. senor. Inspirerade av Per mixade vi ihop vår egen kryddmix som fick sätta smak på de goda råvarorna.
Det fanns även önskemål från de yngre i familjen som ville ha hamburgare.. nötfärs från Skönero Kött. Låt fibrerna vara kvar i färsen och krydda på lätt för att sedan bara vända runt det lätt. På så sätt får du också en luftig och god hamburgare. Ju mer du rör runt i färsen desto mer binder du ihop fibrerna och hamburgare/biffen etc. blir kompakt, torr och tråkig.
Besöket på Skönero resulterade inte bara i en massa gott kött utan även en liten smidesbåt med tillhörande värmeljus. Perfekt för myskvällar på verandan! Invigning direkt, så vi satte oss sen och summerade ihop veckan som varit över ett glas gott rödvin.. Because we´re Worth it.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

grillbella.blogg.se

Grilla gott behöver inte vara krångligt, "Keep it simple" och ha roligt vid grillen och i köket

RSS 2.0