Vilken semester! Mellan 20 och 32 grader i mer än tre veckor!! Att det blev 3 veckor beror ju på att en vecka gick till inspelningen av Grillmästarna 2014.
Det känns skönt att komma tillbaka till vardagens bestyr. Rutiner, träning och att få möta arbetskollegorna igen. Det har ju blivit en del grillat i sommar och på något sätt så har det blivit en annan syn på grill, tillbehör och grönsallader. Sommaren har inspirerat oss i familjen och mycket bilder har det blivit. Appen Instaframe är rolig då flera bilder sätts samman till ett collage. Det blir på något sätt lite roligare att titta på.
På Instagram har jag sett hur andra har inspirerats av collagen och allt mer collage dyker upp vilket är väldigt trevligt. Fortsätt att grilla, sommaren är inte slut än på långa vägar. Eller så gör du som vi gör i familjen, grillar året runt.
Helgen som var hade vi tänkt att testa lite mera desserter. När vi ändå hade bestämt oss för det så valde vi ut, bananer, persikor och ananas. Men först tog vi en drink och i lördags valde vi en torr cider med mycket is, dottern fick en cocacola med mycket is och popcorn förstås.
Vi satsade på 3-rätters och det hör till ovanligheten för oss. Vi brukar hålla oss till förrätt och varmrätt och kanske avsluta med en Irish Coffeé om vi nu är sugna på det.
Som förrätt valde vi klassikern skagentoast med handskalade räkor och grillat bröd
Vi har aldrig bråttom när vi äter en middag så här, tiden har vi skapat innan, vi har gott om den och vi ser till att det aldrig blir stressigt någonstans.
Vi fortsatte middagen med varmrätten och det fick bli grillad lax på planka för dottern Jonnah. Hon gillar den på cederplanka med salt och lite citronpeppar som kryddor, till det grillad citron och grillad färsk potatis. Min man och jag valde entrecote med grillade grönsaker. Tomater, lök och fylld spetspaprika. En favorit i repris. Fyll den med en näve finhackad timjan, en näve hackad basilika och ett paket söndersmulad fetaost. Lägg paprikorna i folie och lägg den på grillen i max 15 minuter.
Medan vi fixade med varmrätten så grillade vi på laxskinnet från Jonnahs lax. Lite flingsalt ett penseldrag med olivolja och direkt på grillen tills det är krispigt klart.
Går att äta som snacks. Enkelt och gott!!!
Mycket känsla så blir det här fantastiskt gott. Ett glas gott rödvin eller bubbelvatten är perfekt att dricka till.
Desserten då, spännande. Har tidigare sett #ikoketmedanders fyllda bananer på Instagram så vi valde att göra dessa. Skåra bananen och dela lite på den. Riv ner choklad och stoppa lite mini marshmallows i den. "Bygg" upp dom med lite folie under så dom inte vippar. Grilla dom till det att chokladen har smält. Persikan delade vi på och lade den på grillen tills den är mjuk och gott grillad. Ananasen valde vi att ha socker och kanel på. Blanda gärna ihop socker och kanel innan och gnugga in lätt på ananasen. Grilla ananasen ungefär som persikan. Den ska se grillad ut och den ska vara mjukare.

Hur gott blev inte det!!!??? Enkelt och snabbt, lätt att förbereda och väldigt gott med vaniljglass till!
Här kan det tänkas att vi var mätta och belåtna och det var vi. Men då vi inte har någon tid att passa så blev det senare ett parti Yatzy och en god Irish Coffée. En skön avslutning på en skön semester. Temperaturen har legat på mellan 22 och 32 grader varmt under semestern så ett och annat bad har det blivit också.
Nu är semestern slut för sommaren men grillen går varm och snart ska jag till Stockholm och hämta ytterligare en Weber ´57:a Kan ju aldrig bli för många av dom där i trädgården. Det blir vår 6:e grill i familjen. Snart kan vi ha storfest! Krångla inte till det och ha roligt när du grillar, det speglar maten senare i smakerna och utseende. Keep it simple